BEZ LEPKU, BEZ CUKRU, VEGAN.
Moje děti odmalička poměrně dobře baští luštěniny,…zkrátka proto, protože je vařím celkem často a i my rodičové je jíme. V rámci omezení masa prostě do sebe musíme dostávat proteiny i jinak. Děti nás zkrátka zrcadlí. Nicméně vím, že v okolí se zdravou stravou mají mámy s dětmi dost často potíž. A tak tu máte skvělý recept na bezlepkové sušenky plné rostlinných bílkovin. Jen pozor na případně alergie (ořechové máslo).
Děti je zvládnou upéct (s vaší pomocí samozřejmě) skoro samy.
Na cca 10 sušenek/cookies potřebuješ:
1 konzerva předvařené cizrny (cca 400g)
1/2 hrnku kokosového mléka (Aroy D zelená krabice – smetanové mléko, koupíš u Vietnamců)
několik lžic javorového sirupu (dle toho jak to chceš mít sladké)
2 lžíce oříškového másla (existuje spoustu zdravých variant oříškových másel, ale já použila nechutně nezdravou, zato boží variantu arašídového másla Reese’s)
Tohle vše rozmixuješ v mixéru dohladka. Přendej do mísy.
Pak přidáš:
1 hrnek mandlové mouky
2 hrsti (dle chuti) čoko lupínků (já používám super hořkou čokoládu s bezobalu v Ústí – Špajz)
Lžící tvoříš hrudky na plech s pečícím papírem, pak je rozmáčkni zhruba do 1 cm vysokých placek. Prostě každý zhruba ví, jak vypadají klasické americké cookies:)
Šup do trouby na horkovzduch na 180, pekla jsem cca 20 min. Jsou BOŽÍ. Hlavně když máte pocit, že vlastně mlsáte zdravě. Jen příště si pohlídám konzistenci a přidám víc mouky – aby byly trochu víc sušší. Každopádně je nejezte rovnou z plechu jako my, ale nechte proschnout a pak chutnají jako pravé american cookies.






