“Tandoori” květák s lilkem a rýží

Tak to je boží recept a proto si ho tady ukládám pro dny, kdy mám ve špajzu na zemi květák a nevím co s tím (jakože tohle se mi stalo za poslední půlrok hodněkrát a vždy to skončilo květákovým krémem/pyré/mozečkem – prostě nuda).

Co potřebuješ?
.1 velký květák
.1 lilek
.Basmati rýži
.Zakyska

Marináda:
.1 rajský protlak (140g)
.8 lžic medu
.Sůl
.Pepř
.Bylinky co zrovna rostou (já použila pažitku a libeček, miluju totiž vůni i chuť pečeného libečku)
.Koření co máš ráda (já dala trochu garam masala, trochu ománského kari, trochu uzené papriky
.Lehounce sojovky

Květák si rozkroj na několik větších růžiček, obal v marinádě a šup na pečící papír. To samé s lilkem – rozkroj vejpůl, nožem udělej na dužině mřížku a potři marinádou. Pekla jsem na 190°C cca 30 min. Marináda se pěkně vypeče, květák je tak akorát hotový na skus a lilek pěkně mazlavý, tak akorát na natrhání nebo rozmačkání. Podáváme s rýží a trochou zakysky.
Jo, a zvládneš to i s prckem.

Ostatní články